Rólunk

Az Örvényesvölgy Fesztivál helyszínén 2010-ben még semmi nem állt a ma látható színpadokból és épületekből. Egy üres réten, egy 1500 m2-es családi telekből épült fel álmaink mára már közel 10 hektáros családi birtoka.

Az itt található Pálos Resort szálláshely ötlete 2008 végén született meg, akkor a koncepció egy 3 szobás hétvégi gerendaház volt. Ahogy teltek múltak az évek, egy lényegesen nagyobb Balaton-felvidéki stílusjegyeket hordozó borozós, több szobás falusi vendégház lett a terveken, amelynek a kivitelezése végül 2011 nyarán indult el. Közben több további épülettel és területtel, szőlőheggyel bővítettük fokozatosan a birtokot aztán 2013-ban fokozatosan először csak próba jelleggel költöztünk a budapesti 9. kerületből Örvényesvölgybe.

A Pálos Resort 2018-ban és 2021-ben bekerült a 28 legjobb európai szálláshely közé: elnyertük az International Hospitality Awards díját a Best Country Hotel és Best Etno Hotel kategóriában.  Bővebben birtokunkról és szálláshelyünkről itt tudsz olvasni!

Image
Image

A próba jól sikerült, mert nem költöztünk vissza! Ha visszaidézzük azokat a napokat, érdekes volt a barátok és ismerősök aggódó tekinteteit látni, és nehéz volt a kérdésekre felelni, hiszen a válaszokat mi se tudtuk még pontosan, csak éreztük, hogy jó döntést hozunk.

Hova fognak járni a gyerekek óvodába/iskolába? Örvényesvölgyben semmi nincs – hol fogunk vásárolni, van-e orvos, kórház a közelben? Hogy fogunk dolgozni, mi történik a budapesti irodánkkal? A sok kérdés mind arra utalt, hogy felmértük-e, hogy mivel jár, hogy a civilizáció csúcsáról el akarunk menni a civilizáció szélén túlra? Biztos vagyok benne, hogy néhányan még azt is gondolták, valami nincs rendben.

De nekünk így volt rendben. Nehéz leírni azt a nyugalmat ami itt fogadott bennünket. Persze ezt azóta is nap mint nap átéljük, és most már gyakran az is furcsa, ha a közeli Zalaegerszegen több autót látunk: elszoktunk tőle.

A fenti kérdésekre pedig megszülettek a válaszok, és meglepő módon több esetben előnyösebb a helyzet mint Budapesten. 10-15 percen belül – érdekes, hogy ez a legfontosabb mindenkinek – vásárlási lehetőségek, 5-6 perc autóútnyira orvos, fodrász, benzinkút stb. Tehát nem hogy kikerültünk volna a civilizációból, de valamelyest még közelebb is kerültünk. Talán nem kell senkinek sem bemutatni Budapesten időben gyakran többet kell közlekedni a fentiek miatt, mint nekünk Örvényesvölgyből.

Mára több, mint 30 dámszarvassal együtt élünk közel 10 hektáros birtokunkon, itt lesz az Örvényesvölgy Fesztivál helyszíne is!

Image
Image

Persze vannak „hátrányok” is:

Nincs éjjel-nappali a sarkon. Ha éjszaka filmnézés közben elfogy a kedvenc snack akkor így jártunk, nincs olyan, hogy elfelejtettünk.

Néha (bevalljuk elég ritkán) de be lehet sokallni a csendtől és nyugalomtól is. Ilyenkor hiányzik a városi nyüzsgés, az emberek látványa, és legfőképpen: a kulturális lehetőségek tárháza, ami egy nagyvárosban adott.

Ez utóbbiban egyedül nehéz kompromisszumot kötni. Pontosabban, a magunk módján erre is kerestünk és találtunk megoldást.

Érdekesen hangzik, de a vendégfogadás azért is tud öröm lenni, mert így ha nem is 365 nap egy évben, de számos napon érkezik hozzánk egy-egy család, pár, társaság, akiket jó megismerni, jó nekik bemutatni ezt a környezetet és jó nekik élményt szerezni Örvényesvölgyben. És ezáltal magunknak is élményt szerzünk, így teljes a kép, és nem unatkozunk. Persze ezt lehet fokozni és fokozzuk is, ahogy tettük ezt korábbi rendezvényeinken és 2023-ban különösen.

Az első szabadtéri színpad koncepció már 2010-ben még a nagyobb kivitelezési munkák megindítása előtt megszületett. Sőt, már a helye is megvolt, még mielőtt bármi más épült volna itt. 2010 nyarán volt szerencsénk családunkkal részt venni Toscanában egy különleges koncerten. Pontosabban annak főpróbáján, ami így kötetlensége okán még adott egy egyedi és megismételhetetlen hangulatot. A szántóföldekkel borított toszkán dombok között Lajaticoban Andrea Bocelli és barátai egy egyedi atmoszférájú színpadot építettek, itt hozták létre a Teatro del Silenzio-t. A színpadhoz közel 15 percen át kellett autózni a földutakon, környezetében semmilyen épített környezet, infrastruktúra, csak a természet és csend. Meghatározó élmény volt és nagy ösztökélést adott. Eltelt pár év és eljött a megfelelő pillanat, Így jött létre aztán 2016-ban a zalai dombok között is egy nagyszínpad, mögötte hatalmas erdőkkel, amit 2017 májusában a Magyar Pálos Renddel avattunk fel. Célunk az volt, hogy a környezethez méltó egyedi, színvonalas kulturális eseményeket vonzzunk ide.  Korábbi rendezvényeinkről itt olvashatsz!

Ide várunk Benneteket családunkkal 2023-ban! Reméljük sokan eljöttök!

Niki, Tamás, Vili és Julcsi, a Pálos Resort és az Örvényesvölgy Fesztivál birtokának tulajdonosai és „munkatársai”

"Grammy-díjas világsztárok, dámszarvasok, levendula a kertben, nagyszínpad a réten.  ??? Így él családjával a Zalacsány melletti Örvényeshegyen Badacsonyi Tamás, aki a Pálos Resort tulajdonosaként úgy döntött, világsztárokat hoz a zalai erdő szélére. Színes életútja, valamint a megszokottól eltérő inspirációi arra késztették, hogy valami különlegeset hozzon létre a térségben."  Hallgasd meg a Tamással készült Podcast adást alább!

Korábbi programjaink

Az erdőszéli szabadtéri színpadunk ötlete már 2010-ben még a nagyobb szálláshely kivitelezési munkák megindítása előtt megszületett. Sőt, már a helye is megvolt, még mielőtt bármi más épült volna itt. 2010 nyarán volt szerencsénk családunkkal részt venni Toscanában egy különleges koncerten. Pontosabban annak főpróbáján, ami így kötetlensége okán még adott egy egyedi és megismételhetetlen hangulatot. A szántóföldekkel borított toszkán dombok között Lajaticoban Andrea Bocelli és barátai egy egyedi atmoszférájú színpadot építettek, itt hozták létre a Teatro del Silenzio-t. A színpadhoz közel 15 percen át kellett autózni a földutakon, környezetében semmilyen épített környezet, infrastruktúra, csak a természet és csend. Meghatározó élmény volt és nagy ösztökélést adott. Eltelt pár év és eljött a megfelelő pillanat, Így jött létre aztán 2016-ban a zalai dombok között is egy nagyszínpad, mögötte hatalmas erdőkkel, amit 2017 májusában a Magyar Pálos Renddel avattunk fel. Célunk az volt, hogy a környezethez méltó egyedi, színvonalas kulturális eseményeket vonzzunk ide.

Image

2017 őszén megismerkedtünk a Művészetek a Vidékfejlesztésért Alapítvánnyal és azonnal elindult egy közös gondolkodás, amiből villámgyorsan kész program kerekedett. Megszületett és elindult útjára az Örvényeshegy Piknik, ami egy családias, egyedi hangulatú összművészeti fesztivál lett.  3 éven át általában május végén 3 napon át megtörtük az itt egész évben honoló csendet.  A birtok átalakult és 3 színpadon  megtöltötte az irodalom, zene, színház és gyerekjátékok.  2018-ban a világ egyik legjobb gitárosa, a Grammy díjas Al Di Meola nyitotta meg a programokat, egyedi, különleges és megismételhetelen élményt szerezve azoknak a szerncséseknek, akik itt lehettek.

Míg 2018-ban Al Di Meola kis Woodstocknak nevezte a Pálos Resort birtokán kialakult hangulatot, 2019-ben a szicíliai soul király, Mario Biondi és zenekara állt lenyűgözve Örvényeshegyen. Mario Biondi finoman búgó hangja, zenészeinek zsenialitása és közvetlensége levette a közönséget a lábáról.

Image
Image

A nyári hónapokban szervezünk kisebb akusztikus koncerteket, borkóstolóval, tapas falatokkal, és néhány alkalommal kertmozit is szoktunk szervezni.  A több méteres óriás vásznat az erdei nagyszínpadunknál állítjuk fel, a filmeket plédről, nyugágaykról, a csillagos ég alatt nézzük.  Aktuális programjainkat Facebook oldalunkon hirdetjük meg!

Image
Image

Please publish modules in offcanvas position.